Flere resulteter finnes under oppskriften
1 egg
125 g hvetemel
3 dl melk
en klype salt
olje til smøring
Fyll:
1 ss solsikkeolje
125 g sjampinjong i skiver
noen dråper sitronsaft
2 ts hakket frisk persille eller timian
1/4 rød paprika, hakket
salt
nymalt svart pepper
strimlet frisk basilikum og friske basilikumblader til pynt
Visp sammen egg og hvetemel til blandingen, tilsett melken gradvis for å unngå klumper. Deretter visper du inn resten av melken til en jevn røre. Tilsett en klype salt og la røren stå i minst 10-20 minutter.
Varm ovnen til 190 C. Hell litt olje i bunnen av åtte puddingformer og varm dem 4-5 minutter i ovnen. Ha røren i de varme formene og stek i 20 minutter eller til de er hevet og sprø.
Varm i mellomtiden oljen til fyllet og stek sammen med sitronsaft, urter, salt og pepper inntil det meste av væsken er fordampet. Tilsett rød paprika i siste øyeblikk, slik at den er sprø. Smak til med salt og pepper.
Fordel soppfyllet over den varme puddingen, dryss med basilikum og server omgående.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller