Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g renset sopp, steinsopp eller sjampinjong
4 hvitløkfedd
1 bunt persille
olivenolje
Rens soppen og skjær den i mindre biter, men ikke for smått. Legg den i en bolle og hell over en knapp dl olje. La den stå ca 1 time, rør om av og til.
Skrell og hakk hvitløken så smått som mulig. Hakk også persillen.
Sett en tykkbunnet gryte på sterk varme og hell i så mye olje at den akkurat dekker bunnen.
Når oljen har blitt god og varm, den skal nesten begynner å ryke, legger du i soppen. La den frese i 10 minutter mens du rører om av og til.
Legg i hvitløken og persillen. Rør om og la det hele putre i ytterligere 10 minutter. Bland inn 1 ts salt og ta et par, tre tak med pepperkvernen. Server umiddelbart, som forrett eller tilbehør til kjøtt eller kylling av ulike slag.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller