Flere resulteter finnes under oppskriften
600-700 g benfritt kalvekjøtt
Panering:
1 sammenvispet egg
1-1 1/2 dl reven lagret ost (parmesanost)
3-4 ss griljermel
1/2 ts salt
Tomatsaus:
1-2 løk
1 ss margarin eller smør
2 ss hvetemel
1 ss paprikapulver
4-5 dl vann + 1 buljongterning
3 ss tomatpuré
1 hvitløkfedd
1 ts urtekrydder (basilikum, timian eller salvie)
salt
Lag tomatsausen først. Skrell og hakk løken. Fres den i fettet i et kokekar. Strø over mel og paprikapulver, rør om. Tilsett vann, smuldret buljongterning og tomatpuré. Kok opp under omrøring og la sausen koke på svak varme i 10-15 minutter. Smak til med presset hvitløk, støtt urtekrydder og eventuelt salt.
Skjær kjøttet i ca 1 cm tykke skiver. Bland osten med griljermel og salt. Dypp først kjøttskivene i sammenvispet egg, vend dem så i osteblandingen. La dem ligge noen minutter slik at paneringen stivner. Brun fettet i en stekepanne. Stek de panerte skivene på ganske svak varme, ellers kan paneringen bli brent. Stek dem 3-4 minutter på hver side, anrett dem på varmt serveringsfat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot