Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kalvefarse
1/2 dl brødrasp
1 dl vann
1/2 sellerirot
2 egg
5 kokte kalde poteter moses
salt
hvit pepper
1 dl fløte
1 dl finhakket kruspersille
smør eller margarin
brødrasp til dryss til formen
La brødraspet svelle i vannet. Rens, strimle og forvell selleriroten. Skill eggeplommer og hviter.
Bland farsen med krydder og eggeplommer samt potetene. Tilsett brødrasp og fløte, litt om gangen. Rør godt om til en smidig farse og tilsett persillen
Stivpisk eggehvitene, rør dem forsiktig inn i farsen.
Smør og dryss en høy hullform. Dekk bunnen med farse og legg sellerien over. Fyll opp med resten av farsen. Legg aluminiumsfolie over og trykk godt til rundt kanten.
Sett formen i vannbad i ovnen ved 200 C i ca 1 time. Vannet skal gå halvt opp på formen. Timbalen kan også kokes i vannbad oppå platen. Hvelv timbalen på et varmt serveringsfat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot