Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 kg nyrestykke av kalv
salt
pepper
250 g svisker
sukker
2 ss smør
1 ts basilikum
1 ts salvie
Saus:
1 1/2 dl sviskevann
3 ss hvetemel
2 1/2 dl rødvin
Be slakteren om å bene ut og surre kjøttet.
Kok kraft på benene. Sil kraften.
Legg sviskene i vann tilsatt ganske lite sukker.
Gni kjøttet med salt og pepper, fordel smøret på og dryss med basilikum og salvie.
Legg steken i langpannen og stek den 30 min pr. kg + 30 min for hele steken. Stek ved 175 C høyt i ovnen.
Hell 3-4 dl kalvekraft i pannen etter ca 1/2 times steketid.
Rør melet ut i sviskevann, spe med rødvin og bland det med sjyen i pannen. Kok sausen godt og smak den til.
Anrett kjøttet på varmt fat med sviskene rundt. Pynt med persille.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot