Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvebryst
2 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
50 g fett til bruning
6-8 små løk
1/2 l vann eller buljong
1 glass hvitvin
merian eller timian
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
2-3 tomater
1 pk dypfryste erter
Skjær kjøttet i store terninger, som vendes i en blanding av mel, salt og pepper. Brun kjøttet pent på alle sider.
Brun løken. Legg kjøtt og løk i en gryte.
Kok pannen ut med vann, eller buljong, og hell det over kjøtt og løk i gryten.
Tilsett hvitvin og merian eller timian. La retten småsurre ca 1 time.
Rens gulrøtter og sellerirot og skjær det i store terninger. Flå tomatene og skjær dem i båter.
La grønnsakene koke med i retten den siste halve timen.
Dryss ertene på og la dem bli gjennomvarme før servering.
Serveres direkte fra gryten med brød eller poteter til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot