Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
1 ts gurkemeie
150 g sjampinjonger
1 ss smør
1 ss sitronsaft
1/2 dl hvitvin
salt
pepper
100 g kokt skinke
1 ss klippet persille
4 kalvemedaljonger
4 skiver loff
smør til steking
salt
pepper
4 tomater
Kok risen mør i vann med salt og gurkemeie. Hell kokevannet fra og fyll risen i smurt form. Hold den varm.
Hold til side 4 jevnstore sjampinjonger. Skjær resten i skiver som dampes i smør, sitron og hvitvin. Smak til med salt og pepper. Tilsett finstrimlet skinke og persille og gi det hele et oppkok.
Stek kalvemedaljongene pent brune og så vidt gjennomstekte, ca 10 minutter.
Rist loffskivene lett. Damp tomatene lett i smør.
Hvelv risen på varmt fat. Dekk med sjampinjongstuingen og arranger kalvemedaljongene på loffskivene rundt, vekselvis med tomater.
Server retten rykende varm.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot