Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg kalvestek
6 ss olivenolje
2 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 gulrøtter
1/2 purre
1 bunt persille
2 fedd hvitløk
Saus:
1 dl tørr hvitvin
5 dl kalfekraft/fond
1 ss maisennamel
2 ss frisk salvie
2 ss kapers
2 ss olje
400 g spinat
500 g kantareller
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
Vend kalvesteken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrøtter, purreløk og persille.
Varm olivenolje i en jerngryte og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett de hakkede grønnsakene, persille og hvitløk. Hell over hvitvin og kalvekraft (se egen oppskrift).
Stikk inn et steketermometer i steken og sett gryta inn i ovnen på 175 C. Når steketermometeret viser 62 - 65 C er steken ferdig. La den hvile 15 minutter.
Sil av kraften og kok opp. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Finhakket salvie og kapers røres i sausen like før servering. Smak til med salt og pepper.
Skyll spinaten under rennende kaldt vann. Fres kantarellene i smør og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot