Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g kalve- eller oksefilet, delt i 4 biffer, 4 cm tykke
salt
nymalt pepper
4 ss usaltet smør
6 ss cabrales eller roquefort-ost, oppsmuldret
2 ½ dl fløtemelk eller kaffefløte
1 ¼ dl oksekraft
2 ss brandy
Queso cabrales, en fet blåmuggost som spanjolene synes kan hamle opp med fransk roquefort og engelske stilton, er en spesialitet i Asturias. Produksjonen er fortsatt en bondegårdsindustri som foregår i isolerte fjelldaler. Ostens spesielle smak kommer av at det benyttes tre slags melk - geit, ku og sau - og den eldgamle fremgangsmåten som å presse ostemassen til et hjul, som saltes og tørkes og deretter modnes i kalksteinsgrotter i noen måneder, til den karakteristiske muggen har dannet seg.
Dryss salt og pepper på begge sider av biffene. Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varme. Ha biffene i pannen og stek dem i 3-4 minutter på hver side, hvis du vil ha dem blodige, eller lenger, hvis du foretrekker det. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg biffene på et fat og hold dem varme.
Ha ost, fløte, kraft og brandy i stekepannen. Kok sausen på sterk varme til den er kokt inn til det halve, ca 8 minutter. Øs sausen over biffene og server med en gang
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot