Flere resulteter finnes under oppskriften
4-6 tynne skiver kalvekjøtt (600 g) bog, lår eller filet
salt
pepper
4-8 skiver sveitserost
2-4 tynne skiver bacon eller røkt skinke
til panering:
2 ss hvetemel
1 egg
1 dl strøkavring
til steking:
2 ss smør eller margarin
1 ss olje
saus:
1-2 dl vann eller kjøttkraft
1-2 ss vin eller sherry
Bank skivene lett med hånden. Krydre. Legg en osteskive på halvparten av kjøttskivene, legg skinke oppå, ost igjen og til slutt resten av kjøttskivene. Trykk kantene sammen og fest eventuelt med trepinner. Dypp schnitzelen i hvetemel, så i vispet egg og til slutt strøkavring.
Brun fettet og legg på kjøttet og brun det 6-8 minutter på hver side i en ikke for varm panne.
Legg så kjøttet på fat og kok pannen ut med vann eller kraft. Ha vin eller sherry i sjyen og server den i sausekopp.
Serveres med kokte poteter, erter og bladsalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot