Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver kalvekjøtt (ca 600 g)
salt
pepper
til panering:
2 ss hvetemel
1 egg
1 dl strøkavring
til steking:
2 ss smør/margarin
1 ss olje
saus:
1-2 dl vann eller kraft
1-2 ss sherry eller vin
pynt:
4 sitronskiver
8 ansjosfileter
4 ts kapers
Bank skivene lett med hånden, og krydre. Dypp deretter kjøttet i hvetemel, så i vispet egg og til slutt i strøkavring.
Brun fettet og legg kjøttskivene i. Stek dem på begge sider i ikke for varm panne.
Legg kjøttet på fat. Kok pannen ut med vann eller kjøttkraft. Ha deretter vin eller sherry i sjyen. Server den i sausekopp.
Pynt hver schnitzel med en sitronskive, ansjos og kapers.
Serveres med poteter og salatblad.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot