Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvebryst med ben
400 g kvernet kalvekjøtt
2-3 ss smør
20 soltørkede tomater
1 ss frisk finhakket rosmarin
revet skall av 1 sitron
1-2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 boks hermetiske tomater
2 laurbærblad
1 kvist timian
2 gulrøtter
1 skive sellerirot
2 løk
1 hel hvitløk
150 g hvite bønner
3 dl hvitvin
5 dl kalvekraft/fond
Legg hvite bønner i bløt over natten.
Løsne kjøttet fra beinet 2-3 cm innover. Lag en lomme på oversiden av beina mot kjøttsiden. Fyll kalvebrystet med kvernet kalvekjøtt, soltørkede tomater, rosmarin og sitronskall. Gni brystet inn med salt og pepper.
Brun brystet i en stor panne. Tilsett hermetiske tomater, laurbærblad, timian, grovhakkede gulrøtter og sellerirot, båter av løk, hele hvitløksfedd og hvite bønner. Tilsett kalvekraft (se egen oppskrift) og hvitvin. Kok opp.
Ha alt i en stor ildfast form. Stek brystet på 125 C ca 2 timer. La brystet hvile i 15 minutter før servering.
Server helst med olivenbrød (se egen oppskrift under kategorien "Brød").
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot