Flere resulteter finnes under oppskriften
225-350 g renskåret kalvestek
1 ss maisennamel
salt
pepper
3 ss smør eller margarin
125 g sjampinjonger
1 slangeagurk
2 epler
1 rød paprika
1 grønn paprika
125 g kokt ris
Søt-sur saus:
1 ss maisennamel
3 ss eddik (5%)
2 ts soyasaus
2 ss sukker eller honning
1 1/2 dl hønsekraft
Skjær kjøttet i terninger som vendes i vel, salt og pepper. Brun det gyllent i smør, sett det til side og hold det varmt.
Brun sopp, agurkterninger og epleskiver. Rens og fjern kjernene fra paprikafruktene. Skjær dem i skiver og brun dem. Legg kjøttet tilbake i pannen.
Legg lokk på og la retten surre 8-10 min, eller til kjøttet er mørt.
Bland i kokt ris og anrett det hele på varmt fat.
Bland alle ingrediensene i sausen og varm den under omrøring til den er blank og tykk. Hell sør-sur saus over gryteretten. Serveres gjerne med båndspaghetti til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot