Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver kalvekjøtt, ca 125 g pr person
4 skiver ristet loff
smør
salt
pepper
Saus:
2 1/2 dl melk
1 stykke gulrot
1/4 løk
litt selleri
noen pepperkorn
2 ss smør
2 ss mel
2 ts kapers
1 ts estragon
4 ss kremfløte
salt
pepper
Tilbehør:
poteter stekt i skiver
gulrøtter og kålrabi kokt i saltet vann
Saus: Kok opp melk, gulrot, løk, selleri og pepper. Trekk gryten til side og la det stå ca. 30 minutter. Sil melken.
Smelt smøret, rør i mel og spe med melken.
Ha resten av ingrediensene i sausen, og smak den til med salt og pepper.
Skjær loffen i rundinger som passer til kjøttet.
Brun smøret i pannen. Dryss salt og pepper på den ene siden av kjøttet og legg den ned i pannen først. Dryss krydder på den andre siden og snu kjøttet. Stek det til det er pent brunt på begge sider og gjennomstekt.
Legg kjøttet på loffskivene på et varmt fat. Legg poteter og grønnsaker rundt. Ha litt saus på hvert kjøttstykke og server resten av sausen ved siden av.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot