Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvetunge
1 gulrot
¼ selleri
4 hele kryddernellik
2 laurbærblad
100 g rosiner
50 g mandler
50 g knust kavring
1 sitron
evt madeira
Tungen kokes i vann som akkurat dekker, tilsatt rensede grønnsaker, nellik og laurbærblad.
Rosinene bløtes i vann en times tid. Skold mandlene. La tungen koke ca 2 timer, til den blir mør.
Flå den og sil kraften. La rosinene dryppe godt av seg. Bland litt av tungekraften med knust kavring til en tykk saus og rør sitronsaft, grovsnittede og hele mandler og rosiner i denne.
Skjær tungen i skiver når den er blitt kald, legg dem opp på et halvdypt fat og fordel sausen over.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot