Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g kalvestek
150 g tunfisk (gjerne hermetisk)
1 flaske tørr, italiensk hvitvin
2-3 ss kapers
2 sitroner
1 gulrot
1 selleristilk
1 løk
laurbærblad
2-3 nellikspiker
4 ansjosfileter
2 eggeplommer
2 ½ dl olivenolje
3 ss hvitvinseddik
maldonsalt
pepper
Plasser kalvesteken i en oval og passe stor kjele med all hvitvinen, grovhakket gulrot, selleri og løk, samt laurbærblad og nellik. La alt ligge under lokk i et døgn, vend kjøttet av og til.
Kok kalvsteken opp i marinaden, med litt påfyll av vann. La det surre pent i overkant av en times tid. Avkjøl i kraften.
Kjør tunfisk, ansjos, eggeplommer, kapers, saften fra en halv sitron samt vineddik i mikser. Underveis har du i noen ss kraft og olivenoljen. Kjør mikseren til sausen er glatt og fin. Salt og friskkvernet pepper.
Kalvekjøttet skjæres i tynne skiver og legges utover på et fat med tunfisksausen jevnt utover. Dekk til med aluminiumsfolie, og la det hele stå minst en halv time til avkjøling før servering. Pynt med sitronskiver, bladpersille og kapers.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot