Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
3 ss olivenolje eller vegetabilsk olje
2 store løk
6 friske salvieblader
12 skiver kalvelever
salt
pepper
1 ss hvit vineddik
sitronskiver og friske salvieblader til pynt
Skrell løkene og skjær dem i skiver. Varm olje og smør i en stekepanne og la løkskivene surre over meget svak varme til de er myke, ca. 20 minutter. Rør av og til. Tilsett salvie og la alt surre videre i 2-3 minutter.
Skru varmen opp og legg leverskivene på pannen. Stek dem 2-3 minutter på hver side.
Krydre leverskivene med salt og pepper, og legg dem sammen med løken over på varmt serveringsfat. Hold retten varm mens du koker pannen ut med 1 ss vineddik.
Hell sjyen over leveren, pynt med salvieblader og sitron og server straks.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot