Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g kalvefilet, i ca 1 1/2 cm tykke skiver
1-2 ss smør eller margarin
salt, pepper
200 g sjampinjong, i skiver
2-3 ss hakket persille
1 ss estragon
2-3 ss konjakk
1-2 dl kremfløte
1-2 dl hvitvin
(karri)
STEKETID: ca. 2 min. på hver side.
Brun litt av smøret i en stekepanne. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider. Tilsett krydder.
Surr sopp, persille og estragon i resten av smøret. Hell over konjakk og brenn den av. Spe sausen med fløte og vin. (Tilsett karri utrørt i litt fløte). La sausen koke litt inn under røring. Smak den til.
Legg kjøttskivene oppå sausen og server dem med kokt ris og bladsalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot