Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 kalvetungertunge, 1-1 ½ kg
evt. 1 ½ ts salt pr liter vann
8-10 allehåndekorn
1 gulrot
1 løk eller 1 liten purre
Tunge selges vanligvis lettsaltet eller fersk. Er tungen hardt saltet, bør den legges i rikelig med kaldt vann noen timer.
Legg den lettsaltede eller utvannede tungen i et kokekar og hell på kaldt vann til det dekker. Er tungen fersk, mål opp vannet og tilsett salt. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydder, gulrot og løk eller purre skåret i biter.
Kok under lokk på svak varme. Prøv med en strikkepinne eller prøvenål om tungen er mør.
Omtrentlig koketid for kalvetunge er 75-90 minutter, i trykkoker ca 20-25 minutter.
Ta opp tungen og skjær et snitt i skinnet og trekk det av. Skal tungen serveres kald, bør den avkjøles i kraften. Skjær tungen fra roten mot spissen i tynne, skrå skiver.
Server kokte poteter, potetmos, kokte grønnsaker, for eksempel erter, bønner, gratinerte tomater.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot