Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kalvehjerne
1 ts salt pr. liter vann
Stuing:
2 ss margarin eller smør
3 ss hvetemel
2 ½ dl kokekraft
1 dl fløte
2-3 krm salt
1 krm hvit pepper
evt presset sitron eller tørr hvitvin
Hjernen skal først forvelles. Legg den i kaldt, saltet vann, kok opp og hell av kokevannet. Legg den i nytt kokende saltvann og kok den i 5-8 minutter. Ta opp hjernen og la den renne av. Ta vare på kokekraften. Ta bort eventuelle hinner. Skjær den i terninger.
Smelt fettet i et kokekar, rør ned melet. Spe under omrøring med kokekraften fra hjernen, deretter med fløte. Kok opp mellom hver speing og la stuingen koke i 3-5 minutter. Bland i hjernen. Smak til med salt, pepper og eventuelt presset sitron eller vin.
Server stuingen i omelett, i krustader eller bouchéer eller på ristet loff.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot