Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g kalvefilet
2 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
200 g frisk sjampinjong
eller 1/4 boks hermetisk sjampinjong
ca. 2 dl vann eller kjøttkraft
1 dl fløte
STEKETID: ca. 20 min.
Skjær bort senen langs fileten. Bind opp fileten hvis nødvendig.
Brun smøret, legg kjøttet i og brun det pent på alle sider. Tilsett krydder. Legg soppen i gryten og la den surre med en stund. Spe med varm væske og la kjøtt og sopp småkoke under lokk på svak varme. Øs og spe når det behøves. Smak til sjyen.
Serveres med sjyen og kokte poteter, stekte tomater, salat o.l. I stedet for sjy, kan man bruke f.eks. madeira- , tomat- eller sjampinjongsaus.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot