Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 - 2 kg kalveskank
2 1/2 ss hvetemel
salt
pepper
1/2 ts tørr sennep
3 løk
2 ss smør eller margarin
1 ss olje
3 gulrøtter
1 stk sellerirot
3 flådde tomater
suppekvast av selleriblad, persillestilk og laurbærblad
revet skall og saft av 1 sitron
2 fedd hvitløk
3 dl hvitvin
1 ss sterk tomatpuré
Sag skanken i ca 3 cm brede stykker. Rull dem i hvetemel, salt og pepper.
Brun løkbåter i smør og olje til de er gylne. Tilsett kjøtt, gulrotterninger, selleri, hvitløk, hakkede tomater, suppekvast, salt og pepper og la det surre sammen ca 5 minutter.
Bland i sitronsaft og skall, hvitvin og tomatpuré, som er rørt ut i 2 dl vann.
La retten surre ca 3 timer, eller til kjøttet løsner lett fra bena.
Legg kjøttet over på varmt fat. Ta ut suppekvasten og gni sausen gjennom sikt, og hell den over kjøttet.
Serveres med kokt ris, som er dryppet over med smeltet smør og drysset med revet ost.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot