Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g kalvekjøtt av bog i grove terninger
hvetemel
hvitløk
vineddik
vann
persille
400 g småløk
2 laurbærblad
1 løk
2 nellikspiker
1 kanelstang
4 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt spisskummen
1 boks hakkede tomater
pepper
salt
sukker
5 dl rødvin
1 løk
Stifado er en gresk kalv- og løkgryte. Gryten er krydret med nellikspiker, laurbærblad, kanel og kokt i rødvin.
Skjær kalvekjøttet i 1 cm tykke skiver og vend dem i siktet hvetemel. Varm olivenoljen og stek kalveskivene på begge sider i en gryte. Tilsett hvitløk, vineddik, vann og persille. Kok under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt og sausen har blitt tykk.
Legg kjøttet, laurbærbladene, kanelstangen og løk med nellikspiker og rødvinen i en bolle og ha i spisskummen. Bland godt og la det stå kjølig til neste dag.
Tørk kjøttet godt og brun det på alle sider i en panne med olje, ikke for mye kjøtt om gangen.
Legg kjøttet over i en stor gryte. Stek småløkene og hvitløken et par minutter på middels varme. Legg dem over i gryten. Tilsett tomatene og rødvinsmarinaden samt litt sukker, pepper og salt. La det trekke under lokk i 60-90 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Fjern løken med nellik, kanelstangen og laurbærbladene.
Serveres med Skordalia (se egen oppskrift) med hvitløk eller annen potetmos.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot