Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frikassékjøtt av kalv
2 ss margarin
250 g løk
1 fedd hvitløk
200 g sopp
1 ss paprikapulver
1 ss hvetemel
3 dl vann eller buljong
3 ss tomatpuré
salt
pepper
1 1/2-2 dl yoghurt eller rømme
Skjær kjøttet i terninger, som brunes raskt i varmt fett. Ta kjøttet opp og brun så løkringer, knust hvitløk og sopp i skiver.
Dryss paprika og hvetemel over og rør om. Spe med vann eller buljong. Kok opp under omrøring.
Legg kjøttet tilbake i sausen, tilsett tomatpuré og smak til med salt og pepper. La retten surre ved svak varme i 1 1/2-2 timer.
Hell yoghurt eller rømme over like før servering. Dryss ekstra paprika over.
Serveres med makaroni eller potetstappe.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot