Flere resulteter finnes under oppskriften
2-2 1/2 kg kalvesadel
salt
hvit pepper
basilikum eller salvie
2-3 ss smør/margarin
5 dl vann eller buljong
Stell kjøttet og tørk det godt. Ta bort de harde hinnene på ryggen.
Spekk sadelen med persille eller gni den inn med hvitløk. Hvis den er mager kan du gni inn med salt og pensle med smør.
Legg sadelen med ryggsiden opp på rist over langpannen. Stikk inn kjøttermometeret (indretempratur skal være 77 C). Slå 1 dl kokende vann i langpannen for å unngå at sjyen ikke blir brent.
Stek sadelen på 175 C i 1 1/2 time uten å øse eller spe mer. Kok pannen ut med vann eller kraft. Sil sjyen i en bolle og skum av fettet.
Til sausen jevner du sjyen med hvetemelsjevning og koker den i 5-10 minutter. La sadelen hvile litt før du skjærer opp.
Skjær filetene fra benet og skjær kjøttet i skiver tvers over. Legg kjøttet tilbake på benet og server hele sadelen på fat.
Serveres med sjy eller saus, poteter, kokte grønnsaker, sopp, løk, bladsalat, ripsgelé og tyttebærsyltetøy.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot