Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kalvenyrer
olje
2 finhakkede løk
saft av 1/2 sitron
1 dl fløte
1 lite glass sjampinjonger i skiver
salt
pepper
Risrand:
3 dl ris
6 dl vann
2 ts salt
Garnityr:
3 skiver syltet rødbete
3 syltede agurker
Vask nyrene, skjær dem i terninger og brun dem i olje. Tilsett hakket løk og la den bli svakt gyllenbrun. Skru ned for varmen og rør i sitronsaft, fløte, sopp og krydder. La stuingen småkoke under lokk ca 25 minutter.
Kok risen i lettsaltet vann ca 15 minutter eller til den er mør. Legg risen tett i en randform som er penslet med olje. Hvelv den så ut på varmt fat og fyll den varme stuingen i midten.
Garner med strimler av rødbeter og sylteagurk.
Server retten varm med tomater til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot