Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvebryst
salt, hvit pepper
ca. 3 dl vann eller kjøttkraft
(1 dl fløte)
(2 ss hvetemel)
FYLL
1 dl hakket persille
eller
200 g frisk sjaminjong
eller
1/4 boks hermetisk sjampinjong, stekt i smør
eller
150 g kalvedeig
50 g røket skinke, malt
(salt)
1 ss hvetemel
1 eggeplomme
ca. 1 dl fløte eller vann
eller
100 g røket skinke eller bacon, i skiver eller strimler
1 dl revet ost
OVNSTEMP: 175 grader
STEKETID: ca. 2 timer (indretemp. 77 grader)
Stell kjøttet. Fjern eventuelle ribben
Lag fyllet.
Hvis brystet er tynt, smører man fyllet på innsiden av kjøttet, ruller det sammen og binder det opp. Er kjøttstykket tykt, kan man skjære en lomme i det, fylle lommen og sy den igjen.
Gni kjøttet inn med krydder og legg det på rist over langpannen. (Stikk inn kjøttermometeret.) Stek uten å øse eller spe.
Ta opp kjøttet og kok ut pannen med vann eller kjøttkraft. Tilsett fløten. (Jevn sausen og la den koke i 5-10 minutter.) Smak til.
Serveres med sjy eller saus og kokte poteter, kokte grønnsaker, bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles.
Merk! Kalvebrystet kan også stekes i gryte. Man bruner da ruladen i litt fett, tilsetter krydder og sper med væsken. La kjøttet steke under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovn (ca. 175 grader).
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot