Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kjøtt med ben eller 1 kg benfritt kjøtt
2 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
ca 3 dl vann
ca 3 dl melk
Saus:
4-5 dl stekesjy
1 dl fløte
2 ss hvetemel
Kjøttet kan stekes i ovn eller oppå komfyren i gryte.
Stell kjøttet som vanlig og bind det opp om nødvendig. En liten stek blir best i gryte.
Steking i gryte: Brun smøret, legg kjøttet i og brun det på alle kanter. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la kjøttet steke under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovnen ( ca 175 C). Steketid 1 1/2 - 1 3/4 time.
Øs og spe under stekingen når det er nødvendig. Ta oppsteken.
Ovnssteking: Legg kjøttet på rist over langpannen eller i pannen. Stikk inn kjøtt-termometeret (indretempratur 77 C). Stek steken uten å øse eller spe den. Kok pannen ut med vann eller buljong.
SAUS:
Spe syven om nødvendig. Tilsett fløten. Jevn sausen og la den koke 5 - 10 minutter. Smak sausen til.
Serveres med saus, kokte eller stekte poteter, kokte grønnsaker, agurksalat eller bladsalet, tyttebærsyltetøy eller ripsgele.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot