Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g benfritt kalvekjøtt fra eks. bog eller lår
150 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
1 løk
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm pepper
2 dl soppkraft og vann
2 grener stilkselleri
1 dl crème fraîche eller fløte
1-2 ts soyasaus
1 dl salte peanøtter
Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke strimler. Skyll og skjær de ferske sjampinjongene i skiver, eller hell kraften av de hermetiske og ta vare på den. Skrell og hakk løken.
Brun kjøttet i fett i en stekepanne og legg det over i en gryte. Krydre med salt og pepper, spe med litt av soppkraften og kok under lokk på svak varme.
Brun soppen etter kjøttet, la løken surre med mot slutten. Legg sopp og løk i gryten. Kok ut pannen med resten av væsken, hell sjyen i gryten.
Skyll stilksellerien og skjær den i skiver. Legg sellerien i gryten når kjøttet har kokt i ca 20 minutter. Tilsett crème fraîche eller fløte og kok i ytterligere ca 5 minutter. Smak til med soya, som gir både smak og farge.
Strø over peanøtter og server med kokt ris og erter eller grønn salat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot