Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg kalvekjøtt uten ben, skåret i 5 cm store terninger
2 finhakkede løk
1 presset hvitløkfedd
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
3,5 dl hønsebuljong
75 g meget finmalte mandler
175 g rømme
friske oreganostilker til pynt
ris ved siden av
Ha kalvekjøtt, finhakket løk, knust hvitløk, timian, oregano og hønsebuljong i en stor gryte. Kok opp. Sett på lokk og la det småkoke over svak varme i ca 2 timer, til kalvekjøttet er mørt.
Ha de malte nøttene i en hurtigmikser. Ha i 1,2 dl av kokekraften og kjør det i noen sekunder til blandingen er glatt. Press den gjennom til blandingen er glatt. Press den gjennom en sikt rett i gryten.
Rør i rømme og varm opp, uten at det koker. Pynt med oregano. Server straks, sammen med ris.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot