Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvehjerte
2-3 løk
3-4 skiver bacon
1 lite stk sellerirot
fett til bruning
salt
pepper
sukker
1/2 ts tørket timian
2 ts maisennamel
1 1/2 dl rødvin
1/2 l vann eller kraft
1 dl rømme
Vask hjertet og skjær bort grove arterier. Hvis det skjæres for mye i stykker, kan man surre det i fasong.
Hakk løk, bacon og selleri fint og brun det lett.
Vend hjertet i hvetemel som er blandet med krydder. Brun det pent sammen med bacon og løk.
Tilsett rødvin og vann eller bare terningbuljong.
La hjertet surre under lokk til det er mørt, ca 1 1/2 time.
Skjær det i relativt tykke skiver.
Smak sausen til med rømme og jevn den eventuelt med mer maisennamel.
Serveres med spaghetti og kokte grønnsaker eller salat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot