Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g indre-/ytrefilet
smør
salt
pepper
syltet sopp:
1 sjalottløk
1/2 liter sjampinjonger
1/2 løk i halve ringer
10 grønne oliven uten stener
1 stor rød paprika i strimler
1/2 sitron
1/2 dl rødvin
1 ss soyaolje
1 dl olivenolje
salt
pepper
Finhakk sjalottløk til soppen. Soppen i biter eller skiver. Bland dressing av presset sitron, løk, rødvin, soya, olje, salt og pepper. Bland sopp, paprika og oliven i marinaden og la den stå et par timer i romtemperatur slik at den modnes i smaken.
Skjær fileten i tykke skiver og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet på alle skiver i pannen. Stek fileten ferdig i forvarmet ovn på 200 C i ca 15 minutter.
La fileten hvile en stund før servering.
Fordel vasket og revet salat med syltet sopp over. Hell over litt varm sjysaus. Fjern så hyssingen fra fileten og skjær den i tykke skiver.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot