Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ferskt kalvebryst uten bein 1 stor gulrot, skrelt og grovhakket 1 stang stangselleri, grovhakket 1 timiankvist 2 laurbærblad 1 løk, delt i båter 5 hvitløkfedd 2 ss smør nykvernet svart pepper knust havsalt SAUS: 3 dl buljong eller kalvekraft 1 ss smør 1 ss hvetemel 2 dl melk 2 dl fløte salt pepper 1 ss revet fersk pepperrot
Kalvebrystet krydres på begge sider med salt og pepper, og rulles stramt sammen på langsiden. Bindes som en steik medhyssing, slik at den holder sammen ved koking. Brunes i smøret i en kjele, ha på alle grønnsakene og urtene og la det surre litt. Hell på vann så det dekker og la det hele småputre i 2 timer. Smelt smøret til sausen i en kjele, ha i melet. Piskes mens du sper inn kalvebuljongen fra kokingen av brystet. Deretter har du i fløten og melken. La det putre i ca 15 minutter under røring. Pass på at den ikke setter seg fast i bunnen. Smak til med pepperroten, salt og litt nykvernet svart pepper. Server kalvebrystet på tallerken, hell over sausen, riv gjerne over ekstra pepperrot. Tilbehøret kan være lett kokte grønnsaker; vårløk, aspargesbønner og kokte poteter.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot