Flere resulteter finnes under oppskriften
500-600 g filet skåret i skiver
margarin
salt
pepper
soppsaus:
200 g frisk sopp hakket eller i skiver, evnt hermetiske
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
3 dl fløte
1 eggeplomme
til gratinering
2 ss revet ost
2 ss strøkavring
Brun soppen i smør, dryss melet over og tilsettt væsken. La sausen koke 3-5 minutter. Rør i eggeplommen og la sausen avkjøles.
Brun smør i en stekepanne og legg kjøttskivene i. Stek dem 2-3 minutter på hver side. Krydre.
Kok ut pannen med litt vann og la sjyen koke inn. Spe soppsausen med denne sjyen.
Legg kjøttskivene på et ildfast fat og hell soppsausen over. Strø over revet ost og kavring. Gratiner retten i ovn på 250 C i 10-15 minutter til den har fått en gulbrun farge.
Serveres med poteter og kokte grønnsaker eller gratinerte tomater.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot