Flere resulteter finnes under oppskriften
4 tykke skiver renskåret kalvekjøtt
salt
pepper
støtt basilikum
4 skiver kokt skinke
4 skiver mild ost
mel
smør eller margarin
saus:
1 dl vann eller buljong
saft av 2-3 søte appelsiner
1-2 ts maisennamel
1/2 dl fløte
Skjær en dyp lomme i kjøttskivene. Dryss inni med salt, pepper og basilikum.
Rull skinken rundt osten og stikk det inn i lommen. Fest med tannpirkere.
Vend kjøttet i mel, salt og pepper og stek det til det er pent brunt og gjennomstekt, ca 7 min. på hver side.
Ta kjøttet opp og hold det varmt.
Kok pannen ut med buljong eller vann. Rør melet ut i appelsinsaft og rør det i sjyen og la det koke et par minutter. Tilsett fløte og smak sausen til med salt og pepper.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot