Flere resulteter finnes under oppskriften
2 - 2 1/2 kg kalvekjøtt av bog
2 ss smør eller margarin
3-4 dl buljong
3-4 løk i skiver
1/2 kg små gulrøtter
Fyll:
2 løk
1 boks ansjosfileter
125 g skorpefri loff
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
2 eggeplommer
1 1/2 dl rømme
Ben kjøttet ut. Kok kraft av benene.
Fyll:
Hakk løken fint og bland den med hakket ansjos, brødsmuler, smeltet smør, ca 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper, eggeplomme og rømme.
Legg fyllet som en rull midt på kjøttet, rull det sammen og surr tett.
Brun kjøttet på alle sider i smør. Legg det over i ildfast fat, hell buljong over, dryss på salt og pepper og legg løk og gulrøtter ved siden av kjøttet.
Legg lokk på fatet og stek kjøttet ca 45 minutter pr kg. Beregnet etter at steken er utbenet og fylt. I tillegg 30 minutter for hele steken. Stek ved 175 C høyt i ovnen.
Server steken skåret i ikke for tynne skiver, med sjyen og grønnsakene.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot