Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg nyrestykke av kalv (uten nyre)
salt
pepper
300 g ost
smør
2 dl buljong
2 dl tørr hvitvin
3 sjalottløk
1 ss hvetemel
1 ss konjakk eller vann
Tørk kjøttet og skjær bort eventuelle hinner. Spekk kjøttet med 200 g av osten som er skåret i staver. Surr kjøttet med tråd så det får en pen form.
Brun steken i gryte. Vend den ofte og bruk ikke for sterk varme så osten blir brent.
Dryss den med rikelig grovkjernet pepper, men ikke for mye salt. Hell på buljong og hvitvin og la steken surre ca 1 time. Snu den av og til under stekingen.
Ta steken opp, fjern tråden og hold kjøttet varmt.
Lag jevning av hvetemel og vann eller konjakk. Pisk den i sjyen, kok den godt og smak til med salt og pepper.
Riv resten av osten og ha den i sausen.
Server kalvesteken med sausen over og små persillepoteter og broccoli til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot