Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvestek
250 g sopp
3 gulrøtter
en bit selleri
2 løk
krydderurter
2 ½ dl tørr hvitvin
1 dl tørr madeira
1 ss maisennamel
svart pepper
salt
Skjær kjøttet i skiver som krydres med salt og pepper. Rull dem sammen og bind bomullsgarn rundt. Legg rullene i en langpanne eller ildfast form sammen med finhakkede gulrøtter, selleri og løkringer. Tilsett litt vann og la det hele stå i ovnen på middels varme i ca 2 timer.
Til slutt heller du over hvitvin og madeira, strør over krydderurtene og lar det stå enda en stund i ovnen. Når kjøttet er ferdig, tas rullene opp, sjyen siles og tyknes med maisenna.
Tilsett finhakket sopp. Smak til med salt og pepper. Server retten med kokte poteter og grønnsaksalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot