Flere resulteter finnes under oppskriften
renskåret kalverygg, ca 4 kg
10 store poteter
2 store stangselleri
2 nett småløk
500 g frisk sopp
1 bunt persille
2 ss sennep
aspargesbønner
Skrell poteter og skjær av topp og bunn. Form dem til "sylindere". Stek dem på alle kanter i olje eller smør i varm panne.
Brun kjøttet på alle kanter i smør eller olje i pannen. Settes inn i 150 C varm ovn i ca 45 minutter. Deretter ca 30 minutter i 130 C varme. Pensle kjøttet, salte og pepre. Smør med sennep mot slutten av steketiden.
Ha på tett i tett med hakket persille. Skrell småløk og ha dem med 2 ss sukker i pannen. Hell på en god skvett av samme vin som serveres til maten. La det koke inn under omrøring til det er glasert.
Skjær stangselleri i 1/3 biter og stek dem lett i olje. Hell på buljong og la det putre seg mørt.
Rens sopp og del de største i to. Stek dem gylne i pannen. Aspargesbønner kokes i saltet vann til de er myke.
La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver. Anrett på fat og server med en god saus laget på hakket sjalottløk.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot