Flere resulteter finnes under oppskriften
300-400 g kalvelever i skiver
2 løk
1 bunt persille
300 g tråd- eller båndspaghetti
2 ss smør
salt
pepper
1 dl fløte 35%
1/2 dl tørr vermut
Rens leveren for sener og hinner og skjær den i strimler. Skrell og hakk løken, skyll og finklipp persillen.
Kok spaghetti etter anvisningen på pakken.
Smelt smøret i en dyp stekepanne. Legg i lever, løk og persille og brun alt over nokså sterk varme i noen minutter. Krydre med salt og pepper og tilsett fløte og vermut. Legg lokk på pannen og la retten surre over svak varme i 3-4 minutter eller til leveren såvidt er gjennomstekt.
Legg spaghettien på varmt serveringsfat og hell lever og saus over. Server retten straks med grønn salat, tomatsalat eller sprøstekt persille til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot