Flere resulteter finnes under oppskriften
375 g kalvelever, skåret i meget tynne skiver
1 ss olivenolje
1 ss hakket frisk persille
SAUS:
2 ss extra vergine olivenolje
750 g saftige plommetomater, flådd og hakket
1 ts tomatpuré
1 klype sukker
salt
svart pepper
2 ½ dl tørr hvitvin
2 ss kapers, skylt og avrent
Lag først sausen: Varm olivenoljen i en tykkbunnet kjele og ha i tomater, tomatpuré, sukker, salt og pepper. La det surre på svak varme i 10 minutter under stadig omrøring, til tomatene er oppløst.
Tilsett vinen, kok opp og reduser varmen. La det surre uten lokk i 30 minutter, til det er blitt en tykk saus.
Ha kapers i tomatsausen og juster mengden salt og pepper. Sausen skal være ganske sterk.
Ta en stor stekepanne der alle leverskivene får plass. Varm olivenolje på sterk varme. Ha i leveren når oljen er så varm at den nesten spruter. Hvis leveren er skåret tynt nok, skal den ikke trenge mer enn 30 sekunder steking på hver side.
Legg leveren på et varmt serveringsfat. Hell tomatsausen i den pannen leveren ble stekt i og rør grundig, slik at oljen blir tatt opp i sausen. Hell sausen over leverskivene, dryss persille over og server.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot