Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg kalvelever
1 ½ ts salt
nymalt pepper
2 ts basilikum eller oregano
100 g bacon
kokende vann
La fryst lever tine nesten helt. Trekk av hinnen. Skyll leveren, tørk den med husholdningspapir. Legg leveren i en ildfast form, krydre den med salt, pepper og støtt basilikum eller oregano og dekk den med baconskiver.
Stikk inn et kjøttermometer slik at spissen kommer midt i leveren. Stek den midt i ovnen ved 175 C i 1-1 ½ time. Spe ved siden av leveren med litt kokende vann i løpet av stekingen. Leveren er ferdig når termometeret viser 80 C.
Ta ut leveren, la den stå en stund før den skjæres opp. Ta vare på sjyen og lag saus.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot