Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kalvenyrer
300 g sopp
smør eller olje til steking
2 ss hvetemel
2 dl tørr hvitvin
salt
pepper
Rens kalvenyrene og skyll dem i kaldt vann. Deretter skjærer du dem i to i lengderetningen. Rens bort årer og fett. Legg dem i så mye kokende lettsaltet vann at det dekker. Nyrene kokes ferdig, tas opp og skjæres deretter i tynne skiver.
Rens og finhakk soppen, la den koke til kraften kommer ut. Ta vare på den til sausen.
Tørk nyrene med papir og legg dem sammen med soppen i en varm panne og brun dem. Dryss over hvetemelet, la det bli brunt. Hell vin i pannen og la den koke litt inn. Lag saus av soppkraften og vinsjyen ved å tilsette litt mer jevning om nødvendig. Smak til med salt og pepper og la det hele koke i ca 10 minutter under omrøring på svak varme. Serveres med potetmos.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot