Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg lever fra okse eller kalv
25 g spekk
40 g margarin
2 dl melk
2 dl vann
1 ts salt
1 dl sur fløte/seterrømme
1 1/2 ss mel
evnt. sukkerkulør
Leveren renses og legges i eddikvann. Kutt spekket i tynne strimler og dras gjennom leveren med en nål. Dersom det er nødvendig bindes den opp med hyssing for at formen på leveren skal holdes.
Brunes på varm panne. Melk, vann og salt helles over, og lar det surre i 1 time. Snu den i gryten etter at halve koketiden er gått.
Fløte/seterrømme tilsettes det siste kvarteret.
Ta leveren opp, lag en jevning av mel og vann som helles i sausen.
Tilsett sukkerkulør hvis du vil ha sausen mer brun på farge.
Skjær leveren i tynne skiver på tvers av spekkstrimlene. Server med grønnsaker og kokt potet, sausen ved siden av.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot