Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvehode eller 1/2-3/4 kg kalvekjøtt
500 g kalvekjøtt fra hals og bog
1-1 1/2 l melk
salt
Kalvehodet må være flådd, delt i to, godt renset og utvannet. Kok hodet sammen med kjøttet i minst mulig vann, til det er mørt, ca 45 minutter. Dersom kalvehode ikke kan skaffes, brukes kjøtt fra hals og bog, men hodet innholder mer stivelse.
Plukk kjøttet fra benene og mal det grovt.
Kok opp melken og bland den med kjøttet. Brukes ikke kjøtt fra hodet, må massen spees mindre for å bli stiv. Smak til med salt, og kok videre i ca 10 minutter. Hell massen i en form og la den stå minst 8 timer i kjøleskapet.
Kalvesussen hvelves og serveres kald med varme poteter og flatbrød.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot