Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfritt kalvekjøtt, f.eks. lårskive
TIL STEKING
2 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
ca. 5 dl vann eller kjøttkraft
4 små løk
1 oppskåret gulrot
100-200 g frisk sjampinjong
eller 1/4 boks hermetisk sjampinjong
4 oliven, skåret i strimler
2 ss tomatpurè
(1/2 ss soya)
STEKETID: ca. 1 time
Stell kjøttet og tørk det godt.
Brun smøret i en gryte og legg kjøttet i. Brun det over det hele. Tilsett krydder og spe med varmt vann eller kjøttkraft.
Legg løk, gulrot, sjampinjong og oliven oppå kjøttet. Hell i tomatpurè, (soys) og eventuelt mer vann eller kraft - væsken skal stå jevnhøyt med kjøttet. La kjøttet surre oppå ovnen eller i stekeovn (ca. 175 grader).
Skjær opp kjøttet og server det sammen med løk, gulrot og sjampinjong.
Kok inn sjyen og smak den til.
Serveres med sjyen, kokte poteter, tomater, agurksalat eller bladsalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot