Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store eller 8 små skiver kalvekjøtt
salt
nymalt pepper
200 g sjampinjong
2 hardkokte egg
50 g smør eller margarin
1 1/2 dl kraft
1 boks tomatpuré, ca 80 g 1 ts arrowroot
2 ss kraft fra kjøttekstrakt
2 ss finhakket kruspersille
Bank kjøttet tynt ut, krydre. Hardkok eggene.
Skyll sjampinjongene raskt, la hermetiske renne av, skjær den tynt opp, ta 3/4 av sjampinjongen og fordel den sammen med oppskårne eggebåter på kjøttskivene. Rull dem sammen og bind rundt med hyssing.
Stek ruladene i smør i en vid tykkbunnet kjele, tilsett kraften.
La resten av sjampinjongen putre ved siden av ruladene, tilsett tomatpuré, rør forsiktig om og la ruladene putre under lokk ca 30 minutter eller til de blir møre.
Jevn sjyen med arrowroot utrørt i 2 ss kaldt vann eller kraft.
Server ruladene direkte fra kjelen, i egen saus og med et fint persilledryss.
Server med potetmos.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot