Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvenyre
1 kalvebrissel
3 finhakkede sjalottløk
smør til steking
1 glass genever eller akevitt
1/2 flaske pils
salt
pepper
3 ss kremfløte
1/2 ts maisennamel
Til servering:
1 stor pk. dypfryste erter
250 g smørdampede sjampinjonger
Rens og vask nyre og brissel.
Forvell brisselen i lettsaltet vann ca. 5 min. Hell kokevannet bort.
Tørk brisselen. Skjær nyret i skiver.
Brun nyre, brissel og løk i smør til det er delikat gyllent. La det surre ved svak varme et par minutter til nyre og brissel er gjennomkokt. Ta det opp av stekepannen.
Kok stekepannen ut med brennevin og øl, smak til med salt og pepper og la det surre ca. 10 min.
Rør maisennamel ut i fløten, rør dette i sjyen i pannen. Gi det et oppkok. Legg nyre og brissel tilbake i sausen og la det bli gjennomvarmt.
Bland varme erter og smørdampede sjampinjonger.
Server denne franske retten i et dypt fat, eller i gryten den er laget i. Server erter og sjampinjonger til, samt kokt ris eller potetstappe.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot