Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kalvelever
pinjekjerner
hakkede friske urter
salt
pepper
olivenolje
200 g røkt flesk
5 nypoteter i skiver
200 g utvannede, brune bønner
3 dl kalvekraft/buljong
1 hvitløkfedd
små blomkålbuketter
kapers
Hell bløtevannet av bønnene. Hell på kraft. Kokes ca. 40 min. La potetskivene og flesk i terninger koke med det siste kvarteret.
Press i hvitløk, tilsett blomkålbuketter og kapers. La det koke opp igjen og putre noen minutter. Smak til.
Rens lever, skjær i biter. Salte og pepre. Pensle med olje. Grill et par minutter på hver side. Gni inn pinjekjerner og hakket grønt, og grill videre ca. 1 minutt på hver side.
Fordel bønneblandingen på fire varme tallerkener. Legg lever over. Pynt med grønt og gjerne en limeskive.
Serveres med tabasco og godt bakverk til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot