Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg renskåret kalvekjøtt
salt
malt sort pepper
2 ss hakket persille
120 g smør
smør til steking
4 dl kremfløte
Bruk renskåret kjøtt fra lår eller kam som renses og vaskes. Hinner fjernes. Skjær kjøttet i fingertykke skiver på tvers av kjøttfibrene.
Bank ut stykkene litt, slik at de blir jevnstore og avlange. Dryss med salt og pepper. Persille blandes med smør og fordeles på kjøttstykkene, som rulles godt sammen og bindes opp med bomullshyssing.
Ha smør i en varm panne og brun kalvekyllingene i det brune smøret. Tilsett kremfløten og la kalvekyllingene trekke i fløtesausen til de er kokt, 30-40 minutter. Husk å fjerne hyssingen før servering.
Server med kokte poteter og grønnsaker.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot